Het Badpaviljoen Domburg, Domburg
Prijs VHN diner: 35 euro
Restaurant Het Badpaviljoen geeft nieuwe glans aan een historische plek in de Domburgse duinen. Maanden van hard werken zijn aan dit moment voorafgegaan. Na de grondige restauratie en uitbreiding van het oude Badpaviljoen, kregen wij, Ferdie Dolk en Mirjam Joziasse, de kans op deze toplocatie een uniek horecabedrijf op te zetten, waar kwaliteit en gastvrijheid de boventoon voeren.
Om al onze energie en tijd volledig te kunnen besteden aan Het Badpaviljoen, hebben wij ons restaurant Het Groot Paradys in Middelburg vroegtijdig moeten sluiten. Voor velen op een verrassend moment. Na vijf jaar in Het Groot Paradys ontvingen we in november 2006 onze eerste Michelin-ster. Maar op dat moment waren wij al volop bezig met onze nieuwe uitdaging: het opzetten van een bijzonder horecaconcept in Het Badpaviljoen. De afgelopen maanden zijn we er bijna dag en nacht mee bezig geweest.
Net als in Het Groot Paradys werken we in Domburg alleen met verse topproducten, die we zoveel mogelijk uit Zeeland halen, en hechten we veel waarde aan kwaliteit en gastvrijheid. Maar met Het Badpaviljoen richten wij ons op een breder publiek. We zijn (bijna) de hele dag open en bieden een uitgebreide kaart voor zowel de grote als de kleine trek. ’s Morgens kunt u bij ons binnenlopen voor een kop koffie met vers gebak, ’s middags lekker loungen op ons terras met een cocktail en fingerfood, na een winterse strandwandeling binnenwaaien voor een kom stevige soep, of op een zwoele zomeravond genieten van een uitgebreid meergangen diner, terwijl de zon langzaam in de zee zakt.
Een heel ander concept dan ons Middelburgse sterrenrestaurant, maar wij zouden onszelf niet zijn als we ook in Het Badpaviljoen niet zouden streven naar de top